De laatste paar dagen valt frietopia voortdurend weg dankzij de werkzaamheden van onze webhost. Helaas kunnen we nu even weinig doen dan te hopen dat ze er snel mee ophouden.

Sorry dus als je hier komt en de website het niet helemaal goed doet. En als je een recensie wilt toevoegen, is het verstandig een dag of twee te wachten...

We weten hoe gehecht jullie allemaal zijn aan de frisse look van Frietopia. Maar de tijd staat niet stil en een layout van 800x600 is zo 2008. Speciaal voor jullie hebben we in het strikste geheim gewerkt aan een bredere layout.

En het is zover! Heden: meer frietopia voor dezelfde prijs! Aan de inhoud hebben we nu nog niet veel veranderd. Maar de komende tijd gaan we hier en daar voorzichtig sleutelen om er maximaal gebruik van te maken.

En mocht het zo zijn dat iets niet werkt, meldt het dan even in de buglist op het forum. We hopen natuurlijk dat dat niet nodig is. Veel plezier en eet smakelijk!

Ik kwam dit aardige berichtje tegen over een friettent in Tessenderlo, een gehucht in België, dat voor het luttele bedrag van 2 euro 10 cent een bak friet vult met meer dan een kilo friet. Daar word ik nou blij van :)

Blijkbaar houdt de Belgische belastingdienst er normen op na hoeveel je voor friet kunt vragen en er dan aan verdient (waarom hebben ze specifieke normen voor friet vraag ik me dan af, maar ok) en deze man kan volgens diezelfde belastingdienst nooit zulke grote porties verkopen. Gelukkig doet hij het toch. Lijkt me leuk om een keer langs te gaan, alleen is het vast niet heel makkelijk te bereiken. Zou dat in Nederland ook kunnen?

Volgens nu.nl wil de consumentenbond slecht frituurvet verbieden. Maar wat is slecht? Het blijkt te gaan om ongezond en om precies te zijn om vast frituurvet. Hierin zitten meer verzadigde en transvetzuren en die zijn ongezond. Verbieden past goed in het kabinetsbeleid om vanalles en nog wat te verbieden, maar moeten we dat willen?

De discussie of mensen beschermd moeten worden tegen alles wat ongezond is of niet, is al vaker gevoerd. De campagne Verantwoord Frituren loopt al enige tijd en je kunt aan het logo zien dat een bepaalde friettent vloeibaar frituurvet gebruikt. De vraag is of mensen op zo'n logo letten en waarschijnlijk is het antwoord nee. Toch vind ik enige eigen verantwoordelijkheid en de vrijheid om dingen te doen niet niet per se heel goed voor je zijn ook belangrijk. Dus zeg het maar, doet de consumentenbond er goed aan op te proberen vast frituurvet te verbieden of niet?

(Het onderzoek is alleen beschikbaar voor leden op de site van de consumentenbond. Het persbericht is wel te lezen.)

Op de Horecava (Horeca vakbeurs) afgelopen week in Amsterdam werd een nieuwe innovatie gepresenteerd, de Chipstix. Een soort rollade van aardappelschijfjes op een bamboestokje. Het werd gepresenteerd als dé snackbarinnovatie van 2009 en haalde daarmee ook de media.

Je hebt er wel een machine voor nodig, maar dan heb je ook binnen een paar seconden een lekkere en milieuvriendelijke snack. Samen met één van de 18 kruidenzoutmixen, zie ik een bijzonder smakelijk en snel hapje voor me. Ben benieuwd of het kan opwegen tegen de bite van friet en het gemak van een zak chips.

Zou dit een succes worden?