27177403311_0f9adef9dc_k.jpg

Welkom op onze wiki! Met een groeiende verzameling van artikelen en info over alle wat met frietcultuur te maken heeft. Je kan hier informatie vinden over allerlei onderwerpen. Alle leden kunnen hieraan bijdragen. Hieronder vind je een aantal populaire onderwerpen.

Friet, Sauzen, Gerechten

Hoofdartikel: Frietgerecht.

Friet kan op verschillende manieren en met verschillende sauzen, combinaties van sauzen, vlees en vis worden opgediend. worden opgediend. Veel voorkomende combinaties zijn:

Er is ook informatie over speciale gerechten:

Snacks

Hoofdartikel: Snacks.

Een snack is een hartig gerecht, dat bij de friet wordt gegeten. Snacks worden vaak ook met saus gegeten. De meeste snacks bestaan uit gekruid vlees of kaas, al dan niet met een gepaneerd buitenlaagje.

Snacks met vlees als hoofdbestanddeel:

Frietopia, de Site, de Stichting

Hoofdartikel: Frietopia.

Omdat er zo veel te vertellen is over de verschillende aspecten van Frietopia, zijn deze uitgesplitst over een aantal aparte artikelen. De Geschiedenis van Frietopia. Frietopia bestaat nu sinds 2003. Frietopia in de Media. We zijn al meerdere malen in de media verschenen. Frietopia Awards. Ieder jaar reikt Frietopia prijzen uit aan de door u gekozen beste friettenten van Nederland. Stichting Frietopia. Sinds de zomer van 2008 wordt Frietopia officieel gerund door een stichting. Frietopia Logo. Met meer informatie over het logo van Frietopia.*

Wat kan ik doen voor de Frietwiki?

Iedereen die lid van de site is, mag bestaande artikelen verbeteren of nieuwe toevoegen. Dus zie je ergens een fout of heeft jouw favoriete snack nog geen artikel, schrijf het snel zelf! Wees niet bang dat er iets fout gaat. Artikelen kunnen altijd teruggedraaid worden.

:Veel plezier! :De Frietopia crew