Belgisch frietnieuws

Alle aandacht voor de financiële crisis begint een beetje vermoeiend te worden (je kunt jezelf ook een crisis aanpraten natuurlijk), maar het heeft wel een interessant friet gerelateerd effect volgens enkele Belgische kranten. Als je de aankoop van de nieuwe TV even laat zitten kun je inderdaad wel weer een stuk of...eh...veel friet kopen. Heerlijke Belgische naam van de frietbranchvereniging (tenminste ik denk dat dat het is) trouwens: 'Nationale Federatie van Frituristen'.

Als we dan toch Belgisch nieuws brengen, het was weer Week van de Friet (kwam ik vorig jaar ook te laat achter dacht ik). Met een beperkte oplage van Urbanus frietvorkjes en van nog wat andere bekende Vlamingen. Nou ken ik ze lang niet allemaal, maar ben dan ook geen Vlaming. Opbrengst ten bate van een goed doel is natuurlijk mooi.

Frietopia is ook nog een keer van plan om iets met friet en een goed doel te doen. Mocht iemand nog goede ideeën hebben voor een frietgerelateerde benefietactie horen we het graag. Meehelpen met organiseren mag ook natuurlijk.



Gravatar
Anoniem
Ik zou het proberen. Lijkt me leuk, vooral omdat friet eten toch een belangrijk onderdeel is van de nederlandse cultuur. En omdat voedsel een van de dingen is die het meeste integreert.

Waar zou ze met knignnedag naar toe gaan? 2 januari 2009 13:18


Kerux
Hehe, leuk, maar weet niet of ze dat gaat aannemen (alhoewel dat misschien geen voorwaarde is om aandacht te krijgen :)) 25 december 2008 21:49

Gravatar
Anoniem
Geef een friet kapsalon aan beatrix om aandacht te krijgen voor je favo goede doel.

Fyne feestdagen allemaal! 24 december 2008 14:32


Kafir
Het Cult-artikel over het frietmuseum bevat nu het verslag van WTULTC met foto's. 18 december 2008 23:14

Gravatar
Anoniem
Helemaal niets van gemerkt! is er eindelijk een rede om in België te zijn en dan mis ik het!! Ik zal even kijken of ik de frietvorkjes weet te bemachtigen ergens..leuk kadootje voor teleiotes :) 16 december 2008 07:38