Vieze Herman (soms ook: Vette Herman) is de centrale figuur in enkele anekdoten en verhalen die mensen elkaar in en rond Nijmegen nog wel eens vertellen.

In de Nijmeegse wijk Bottendaal heeft een tijdje rond 1980 een cafetaria in een kelder gezeten dat gerund werd door iemand met de naam Herman. Over de gang van zaken bij Herman in de zaak doen de meest uiteenlopende geruchten de rondte, hier onder een lijstje met verhalen die wel eens gehoord zijn over Herman: * Er waren zéér geregeld vecht- en steekpartijen. Herman schijnt een tijd geweigerd te hebben bestek uit te delen uit angst voor steekpartijen. * Het frituurvet werd zelden tot nooit vervangen. Pannen werden zelden afgewassen. Het schijnt er vrij sterk geroken te hebben. * De snackbar werd regelmatig overvallen en hierdoor heeft Herman ook de zaak moeten sluiten.

Specialiteiten schijnen geweest te zijn: * De frikandel speciaal, waarbij Herman de snee in de frikandel met z'n nagel maakte. * Hollandse kost als stamppot en snert. * Gebakken kippenlevertjes.

De meeste mensen die ooit bij Vieze Herman gegeten hebben denken met een mix van afschuw en nostalgie terug aan die snackbar.

[Category:Verhalen]