Op Vrijdag 28 november 2003 vond de Derde Officiƫle Frietopia Friettocht plaats, met een record aantal deelnemers van maar liefst vijf. Helaas zijn de foto's van deze friettocht verloren gewaand.

Verslag

De friettocht begon zoals gewoonlijk om 12:00 op het Centraal Station in Nijmegen. Op het station bleek dat er in totaal maar twee mensen waren komen opdagen. Teleurgesteld besloten we om nog maar even te wachten in de hoop dat er nog iemand zou komen. Na drie kwartier te hebben gewacht besloten we dat de kans dat er nog iemand zou komen wel erg klein werd.

Omdat we allebei honger hadden gingen we eerst ontbijten bij Denies Snackmobiel op het station. De friet was best lekker maar toch ontdekte ik een misvormde friet tussen de anderen, hetgeen de score verlaagde. Na ons ontbijt, omdat we nu eindelijk de kans hadden om echt ver weg te gaan namen we de eerste trein naar zwolle om van daaruit over te stappen richting Groningen. In Zwolle zochten we kort bij het station naar een friettent maar aangezien we alleen maar een Smullers zagen gingen we toch maar meteen door naar Groningen.

In Groningen wees een behulpzame kaart ons richting het centrum. Na een poosje in het centrum van groningen te hebben gelopen liepen we opeens op een markt tegen een frietkraam aan. Omdat we weer best honger hadden gekregen van de reis was dit een aangename verassing. De verassing werd nog een stuk aangenamer toen we er achter kwamen welke frietkraam dit was. Het was namelijk frietkraam De Belg Waterloo! Hier hebben we natuurlijk friet gegeten. Ze verkopen goede vlaamse friet, de prijzen zijn aan de hoge kant maar de portie is groot. Er waren een hoop verschillende sauzen (o.a. natuurlijk de vlaamse mayonaise) en ze hebben een zelf bedachte kruiden-mix voor over de friet die best smakelijk is.

Na het nuttigen van deze aangename versnapering ontdekten we dat we de hele tijd voor een albert heijn hadden gezeten en besloten om Hertog Jan Dubbel te zoeken. Bij de albert heijn hadden ze helaas slechts gewone Hertog Jan. Gelukkig hadden ze bij de bijgeleverde Gall&Gall zowel flessen Hertog Jan Dubbel als Trippel als Grand Prestige. Met een fles van de laatste van deze Hertog Jan varianten op zak gingen we weer terug naar het station. Op de weg naar het station vonden we nog een boekenwinkel vol tweedehands boeken waar we nog een tijdje rondhingen (en waar ik overigens nog een standaard editie uit 1922 met de A en B edities van de Kritik der Reinen Vernunft vond, mwahahaha, ik weet dat vrijwel niemand dit iets zal zeggen, maar toch).

Weer terug in Nijmegen hadden we ondertussen nog iemand overgehaald om mee te gaan en hierdoor aangemoedigd zetten we de friettocht verder door naar Roermond om van daaruit naar Maastricht te gaan. In Maastricht aangekomen hadden we een ruime 50 minuten voor we de trein terug moesten hebben en dus hadden we de gelegenheid kort kennis te maken met het centrum van Maastricht. Omdat we niet al te lang weg wilde blijven zijn we niet diep in het centrum doorgedrongen. We vonden twee friettenten en aangezien later bleek dat de eerste, op kleine afstand van het station, de laagste prijzen had hebben we daar friet gegeten.

Weer terug in Nijmegen, na gevlucht te zijn uit Onderstroom in Diogenes, en weer lichtelijk hongerig besloten we om de friettocht af te sluiten bij de friettent die een steeds belangrijkere rol gaat spelen bij de friettochten - Messina. Na deze laatste frietmaaltijd besloten we om de laatste 10 minuten voor sluitingstijd door te brengen in Backstage waarna we, zeer tevreden over de friettocht, en na het afspreken van de voorlopige datum van de volgende friettocht, over twee weken, naar huis gingen.

Zie ook: meer friettochten.