Op Maandag 29 December 2003 vond er tussen Nijmegen en Doetinchem een friettocht plaats, deelnemers waren Renske en Kafir. Aangezien deze friettocht niet openbaar was aangekondigd en het ook nooit de bedoeling is geweest dat er meer dan twee deelnemers zouden zijn, kwam deze friettocht bekend te staan als de Besloten Friettocht van Kafir en Renske en wordt deze niet in de normale telling meegenomen.

Verslag

Nijmegen

In Nijmegen werden wij (Renske en Kafir) wakker op een mooie maandagochtend (29-12-2003), het zou een heuglijke dag worden, we gingen namelijk op weg naar Doetinchem en we hadden het plan opgevat om er met z'n tweeën een gezellige en romantische friettocht van te maken. Niet lang nadat we goed en wel opgestaan waren liepen we gezamelijk naar het Postkantoor om Kafirs OV-kaart op te halen waarna we naar Station Dukenburg liepen om daar de trein te pakken naar het centrum. Onze magen knorden al lustig bij de gedachte aan al het gefrituurde goud dat op ons lag te wachten. Aangekomen op Nijmegen Centraal bedachten we ons dat er al vele friettenten uit Nijmegen op Frietopia stonden en we pakten de sneltrein naar het noorden.

Elst

In Elst stapten we uit om op zoek te gaan naar een friettent, we konden al snel concluderen dat Elst eigenlijk sprekend lijkt op alle andere dorpen in Nederland en dat een friettent daar wel bij hoorde. Al lopende kwamen we langs een Cafetaria-Lunchroom maar we besloten nog wat verder te kijken. De andere friettent in het dorp bleek op maandag gesloten en dus liepen we terug naar het Cafetaria-Lunchroom "Van Hulzen" alwaar wij een frietje aten. We vervolgden onze weg terug naar de trein en besloten dat Arnhem de volgende stop zou zijn.

Arnhem

In Arnhem wist Renske zich te herinneren dat ze hier een friettent hadden van de familie Ratelband, erg fout, maar daarom in het bijzonder de moeite waard om eens te proberen, ware het niet dat Arnhem een redelijk groot centrum heeft en we het niet meteen konden vinden. Omdat we toch wel weer trek kregen besloten we maar één van de vele andere friettenten te proberen, Hokie Pokie was de naam. Hierna liepen we maar snel verder want dit bleek geen succes. Na nog wat kleren te hebben gekeken vonden we de Ratelband Haphoek, dit bleek ook een bijzonder slechte friettent te zijn. We stapten op de trein naar Duiven.

Duiven

In Duiven wist ik een friettent vlakbij het station maar die bleek gesloten te zijn en zin om naar het centrum te lopen hadden we niet dus was het wachten op de trein naar het volgende station, Zevenaar.

Zevenaar

In Zevenaar kwamen we eerst langs een Aldi en daar kochten we wat te drinken, het was een melange van diverse wijnen uit de Europese Gemeenschap (lees: goedkope alcohol) en met de wijn in onze tas gingen we een friettent zoeken. We kwamen uit bij Brasserie 't Plein alwaar we op het terras rasfriet met goedkope wijn nuttigden. Toen bedachten we ons dat bij een échte friettocht Hertog Jan hoort en we liepen een slijter binnen om daar een paar flesjes HJ te scoren, we kozen de Dubbel. Na een beetje door Zevenaar te hebben geslenterd stapten we in de trein naar Didam.

Didam

In Didam, een dorpje dat trouwens sprekend lijkt op Elst en Zevenaar, zochten we een steegje op voor het nuttigen van onze geliefde Hertog Jan Dubbel. Omdat de avond toch al bol stond van de symboliek besloten we hier onze liefde nogmaals te bezegelen met het ritueel verbanden van de foto van één der Kafirs exen. Na dit gedenkwaardige ritueel gingen we maar weer eens friet eten, ditmaal bij Plaza Didam. Om onze blazen te legen zochten we vervolgens een muurtje op, tijdens de plas bedachten we ons dat we nog Bier hadden, en zochten een hoekje op. Het was maar een raar hoekje en aldaar zaten wij op de grond Hertog Jan te drinken en een goed filosofisch gesprek te voeren, een gevoel van intens geluk overviel ons. We leegden onze blazen nog maar een keer en liepen richting station, we kwamen langs een shoarma-tent, alwaar wij naar binnen gingen en een bord friet aten. Omdat we intussen best moe waren en genoeg friet, wijn en bier achter de kiezen hadden, besloten we Wehl over te slaan en ons naar het huis van Renske in Doetinchem te begeven, onze friettocht was ten einde.

Zie ook: meer friettochten.