Awards: Dag 2

Vorige week waren we in Eindhoven, vandaag in Groningen. Twee verschillende Awards, verschillende steden, verschillende onvergetelijk mooie ervaringen!

In Eindhoven waren we helaas slechts met ons vieren, maar vandaag waren er niet minder dan acht frietisten onderweg. In ons bezit een NS-groepsretour Nijmegen-Groningen en natuurlijk de Frietopia Award voor Beste Nieuwkomer. Al op station Zwolle ging het bijna mis, toen iemand koffie ging halen dreigden we onze trein te missen, maar uiteindelijk viel alles op zijn plaats. Op het station van Groningen ging het weer zo'n beetje mis, toen drie van ons bus 140 namen en de rest van ons op bus 3 stapten. Uiteindelijk waren we vrijwel exact tegelijk bij onze bestemming.

Koning's Snacks is een mobiele friettent met vaste standplaats op de Akeleiweg 176. Aldaar aangekomen troffen we Archangel, waarvan we ons overigens pas na afloop realiseerden dat zij het was, maar vooral twee hele trotse eigenaars. Eigen gemaakte frites, eigen gemaakte mayonaise, eigen gemaakte eierballen en shoarmakroketten. Een prachtige friet-ervaring die we iedereen willen aanraden die daar woont of eens in de buurt is. Zie ook onze Twitter: https://twitter.com/frietopia en binnenkort onze Flickr (nu alleen oude foto's). Nee, echt, als je ooit in Groningen bent, in de stad, of de provincie, of gewoon ergens anders in Noord-Nederland, ga langs Koning's Snacks aan de Akeleiweg, aanschouw onze Award en proef dat ze het waard zijn. Maak een praatje en leer dingen over friet en snacks waarvan je nooit gedacht had dat je ze ooit zou weten!

De terugreis is nog een heel verhaal op zich, in het centrum van Groningen hadden ze een leuke bierkroeg en er waren erg veel hossende mensen met groene sjaaltjes. In Zwolle hadden we intussen weer trek, maar het centrum leek volledig uitgestorven op een snackbar en de Ierse pub na (waarom was de stemming in Zwolle nou zo bedrukt mensen?). In Zwolle misten we weer bijna de trein, maar met dank aan het vriendelijke NS-personeel konden we allemaal op tijd instappen. We hebben, als ik voor de rest mag spreken, een hele bijzondere dag gehad, ons heel erg vermaakt met een lange reis die het absoluut waard was dankzij heerlijk eten en erg veel gezelligheid.




Kafir
Het ging natuurlijk om Robert en Karin, maar zonder jouw recensie hadden ze de prijs waarschijnlijk niet gewonnen. Een beetje meegenieten, zoals bij Frituur Martin Zwerts heel Eindhoven lijkt te doen, mag best. ;-) 9 mei 2015 18:45


Archangel
Ook leuk om jullie te ontmoeten ;)
En het ging uiteraard om Robert en Karin. En ik ben blij te horen dat ik wat jullie betreft niet overdreven heb. Ik zal aan jullie denken bij de volgende eierbal. 9 mei 2015 18:01